walid zaraoui

Vliegtuig

Vliegtuig is een verhaal van Walid Zaraoui, 5 jaar.

Walid houdt van zwemmen, vliegen en spelen.


Het is zomer. Walid speelt, eet, drinkt en slaapt. Elke dag doet hij waar hij zin in heeft. Het is fantastisch.

'Er is niets beter dan vakantie,' zegt Walid aan zijn ma.

'Misschien weet ik toch nog iets beter,' antwoordt ma.

'Nee, dat kan niet,' houdt Walid vol.

'Wacht maar tot morgen,' zegt ma.

De volgende dag rijden Walid, zijn zus en zijn ma naar de luchthaven.

'Voor één keer mag je met een vliegtuig vliegen,' zegt ma.

Misschien heeft ma wel gelijk, denkt Walid, als hij al die grote witte machines op een rij ziet. De vleugel van één vliegtuig is al groot genoeg om op te voetballen.

Ze lopen door lange gangen met veel mensen. Ze klimmen op een kleine trap en gaan zitten op een stoel in een lange smalle kamer met piepkleine raampjes. Walid mag bij het raam zitten.

'Is het dit maar?' vraagt hij.

'Wacht, wacht, het spannendste moet nog komen,' zegt ma. De motor ronkt. Het vliegtuig rijdt als een auto. Plots voelt Walid het verschil! Zijn oren gaan tuiten. Zijn buik kriebelt. De wereld hangt schuin uit het raam! Ze stijgen op! Urenlang vliegt Walid boven de wolken. De lucht daarboven is de meest blauwe lucht die bestaat. Na vijf uur zegt een vrouw in uniform dat ze hun riem weer moeten vastmaken. Ze gaan landen. En weer voelt Walid zijn buik kriebelen. Zijn oren staan op ontploffen.

'Dit is honderd keer beter dan vakantie!' zegt hij aan zijn ma.

In de luchthaven staan pa en oma hen op te wachten. Ze gaan weer naar huis. Daar is het weer vakantie en mag hij eten, drinken, spelen en slapen.

Creative Commons, Naamsvermelding, Gelijk delen: Walid Zaraoui, An Mertens, Vliegtuig, Boektegoed, Bibliotheek Sans Souci, Elsene, 27 mei 2009.