jeanne lavigne

Mijn kleine zus is geboren

Mijn kleine zus is geboren is een verhaal van Jeanne Lavigne, 8 jaar.

Jeanne houdt van pretparken.


Jeanne probeert van alles. Ze loopt de trap op. Lisa volgt haar. In de badkamer trekt ze een roze bloesje aan. Lisa doet precies hetzelfde. Dan ga ik maar een boek lezen, denkt Jeanne. Maar dat doet Liza niet. Haar kleine zusje gaat aan de andere kant van de kamer zitten met haar rug naar Jeanne toe. Plots hoort Jeanne een biep. Liza speelt met haar Nintendo! Zonder het eerst te vragen! Jeanne wil zich boos maken, maar ach, het is haar kleine zusje.

Ze herinnert zich hoe graag ze dat kleine zusje had gewild. Ze was alleen, had niemand om mee te spelen. En toen zat die baby in mama's buik.

'Lisa gaat ze heten!' zei Jeanne. Ze wist zelf niet waar ze die naam vandaan had. Ma en pa vonden het goed. Ze wachtte heel erg lang, zo lang dat ze dacht dat Lisa niet meer zou komen.

Toen, op een dag, stond papa plots op de speelplaats. Jeanne mocht met hem mee. Haar kleine zusje was geboren! Ze stapten in de auto en vertrokken. Toen reden weer terug. Jeanne was haar knuffel vergeten, de kleine hond met vlekjes die ze aan haar nieuwe zusje wilde laten zien. Na een lange rit kwamen ze aan in het moederhuis. Door lange gangen liepen ze naar de kamer. Daar lag mama! En daar was Lisa! Piepklein was ze. Jeanne mocht haar aaien zoals ze haar hond aaide. Ze maakten een foto van hen allemaal.

De volgende dag mocht Jeanne Lisa op schoot nemen. Toen maakte pa nog een foto. Jeanne en de mini-Lisa die geeuwt. Dat is de foto waar Jeanne af en toe naar gaat kijken als Lisa lastig is. Het is en blijft haar lieve zus. Ze hoeft er niet nog een. Met Lisa heeft ze wat ze wilde!

Creative Commons, Naamsvermelding, Gelijk delen: Jeanne Lavigne, An Mertens, Mijn kleine zus is geboren, Boektegoed, Bibliotheek Sans Souci, Elsene, 27 mei 2009.