1984 revisited vandaag

April 4th, 2015 § 0 comments

Het project krijgt vandaag, op 4 april 2015, een nieuwe start!

Met dank aan AM Heath and the Estate of the late Sonia Brownell Orwell & Arbeiderspers voor het gebruik van George Orwell’s 1984 voor datamining & datamatching.

“{KMI, weer op plaats van lezen} Het is overal zwaarbewolkt en ook plaatselijk nevelig. Op de meeste plaatsen valt er lichte regen of motregen. Wat lichte smeltende sneeuw in de Hoge Ardennen. De klokken slagen {tijd van schrijven} één uur éénentwintig. {meest voorkomende meisjesnaam plaats van lezen} Emma {meest voorkomende familienaam plaats van lezen} Peeters, {haal weg wat niet tot algoritmisch perspectief behoort} haast zich door {adres thuis, beschrijving in Street View} de donkere gang van {beschrijving door Mechanical Turk} een saai blokjesflatgebouw, ze beweegt zich niet snel genoeg voort om te kunnen zeggen dat ze zich verplaatst met een auto of fiets, en haar hartslag is te laag voor een jogger.”

Leave a Reply