Boektegoed

March 15th, 2009 Comments Off on Boektegoed

Kinderen van 6 tot 10 jaar worden uitgenodigd om een herinnering te vertellen op de sofa van het schrijverskabinet, iets wat ze meemaakten en niet zo gauw zullen vergeten, omdat het zo vreselijk mooi, eng, leuk of droevig was.
Ze kiezen een eigen personage, een titel, en een lettertype. An Mertens aka Ana Foor vertaalt de herinnering naar een fictief verhaal. Terwijl de katernen uit de printer rollen, knutselen de kindervertellers hun cover in elkaar in het atelier o.l.v. Anne Van Wichelen aka Anne Wiel. Ze stikken eigenhandig de katernen in hun cover, lezen elkaar hun verhalen voor en gaan naar huis in bezit van hun eigen kleine ‘roman’.

Het resultaat is een bundel authentieke kinderverhalen.

Kinderen kunnen ook thuis aan de slag:
Download de toolkit hier!

Boektegoed was een installatie in de Beursschouwburg tijdens het Bronksfestival 2006 en van maart tot mei in de Bibliotheek Sans Souci in Elsene. Interesse?

Concept & begeleiding: Ana Foor en Anne Wiel
Lay-out en problemsolving toolkit: Lauren Grusenmeyer & Femke Snelting – Open Source Publishing

Comments are closed.