Openb♥♥r Schrijver – finish!

February 13th, 2011 § Comments Off on Openb♥♥r Schrijver – finish! § permalink

Le nouveau catalogue est arrivé!
Deze bundel verhalen van de bezoekers die hun toestemming gaven voor de publicatie van hun verhaal in het kader van de installatie Openb♥♥r Schrijver, ligt vanaf vandaag in Bibliotheek Sans Souci, Elsene. Deelnemers kunnen een exemplaar ophalen. [Misschien als presentje voor Valentijn ;-)]
Je kan het boekje ook downloaden.

Openb♥♥r schrijver herdruk

November 25th, 2010 § Comments Off on Openb♥♥r schrijver herdruk § permalink


In het drukproces van de catalogus van Openb♥♥r schrijver was een foutje geslopen, waardoor vanwege de gemeente Elsene een herdruk werd beloofd.
Eindelijk staan alle lichten op groen!

De catalogus is een bundel verhalen van de bezoekers die hun toestemming gaven voor de publicatie van hun verhaal. Deelnemers kunnen eind januari 2011 een exemplaar ophalen in de Bibliotheek Sans Souci. [Misschien als presentje voor Valentijn ;-)]
Je kan het boekje ook downloaden.

Gedicht: Liefde op elk uur van de dag

March 12th, 2010 § Comments Off on Gedicht: Liefde op elk uur van de dag § permalink

[NL] Voor het project Openb♥♥r Schrijver maakte ik een gedicht dat je een hele dag moet lezen. Op elk uur verschijnt een andere tekst.
De besteller van het gedicht verkoos een anonieme publicatie, vandaar het gebruik van de initialen.
De originele versie is voorzien van een unieke login en paswoord.

[EN] For the project Openb♥♥r Schrijver I wrote a poem that you have to read along the day. At each hour you’ll find another text.
The person who commissioned this poem prefers an anonymous publication, therefore I replaced the names by initials. The original version of the poem was only visible by using a unique login & password.

Openb♥♥r Schrijver

December 23rd, 2009 § Comments Off on Openb♥♥r Schrijver § permalink

openbaar_poster_kl

Tot 11-2-10 kan je een bezoek brengen aan het schrijverskabinet van de Bibliotheek Sans Souci. Hier vertrouw je je verhaal over je geliefde persoon (partner, kind, familielid, vriend(in)) toe aan Ana Foor. Haar hart zal zwijgen, terwijl jouw woorden vloeien door haar pen die is gevuld met zoete zachtheid en suikerspin.
Valentijn kondigt zich aan als een gala van woorden: een verhaal dat leest als een romance over jouw eerste ontmoeting met je beste vriend.in, een gedicht dat je liefste gewoonte met je geliefde verguldt, of een brief geschreven vanuit een plek waar je graag met die bijzondere persoon was geweest.

» Read the rest of this entry «

Boektegoed verhalen

April 7th, 2009 § Comments Off on Boektegoed verhalen § permalink

Ana Foor en Anne Wiel verzamelden deze reeks verhalen tijdens de workshop Boektegoed in Bibliotheek Sans Souci in Elsene.

Zonne-opgang
door Carolien Van Liedekerke, 8 jaar

Het rode knoopjesorkest
door Charlotte Van Liedekerke, 10 jaar

Het dierentreintje
door Hanna Vlasman, 8 jaar

Mijn kleine zus is geboren
door Jeanne Lavigne, 8 jaar

Vliegtuig
door Walid Zaraoui, 5 jaar

Voetballen in Marokko
door Ibrahim Hmamly, 10 jaar

» Read the rest of this entry «

Boektegoed

March 15th, 2009 § Comments Off on Boektegoed § permalink

Kinderen van 6 tot 10 jaar worden uitgenodigd om een herinnering te vertellen op de sofa van het schrijverskabinet, iets wat ze meemaakten en niet zo gauw zullen vergeten, omdat het zo vreselijk mooi, eng, leuk of droevig was.
Ze kiezen een eigen personage, een titel, en een lettertype. An Mertens aka Ana Foor vertaalt de herinnering naar een fictief verhaal. Terwijl de katernen uit de printer rollen, knutselen de kindervertellers hun cover in elkaar in het atelier o.l.v. Anne Van Wichelen aka Anne Wiel. Ze stikken eigenhandig de katernen in hun cover, lezen elkaar hun verhalen voor en gaan naar huis in bezit van hun eigen kleine ‘roman’.

Het resultaat is een bundel authentieke kinderverhalen.

Kinderen kunnen ook thuis aan de slag:
Download de toolkit hier!
» Read the rest of this entry «